top of page

Oplevelser i nærheden

Fra Teglværksgårdens Camping, er der kun få minutter til et væld af historiske, kulturelle og kulunariske oplevelser. Der ud over arrangerer pladsens campister jævnligt forskellige aktiviteter lige fra petan konkurrencer over stavgang rundt i den smukke natur. 

Dragsholm slot

Dragsholm Slot er en af Danmarks ældste verdslige bygninger. I dag fungerer slottet på en gang som yndet besøgsmål, eksklusivt hotel og gourmetrestaurant, men i løbet af slottets 800-årige historie er der sket ting og sager af betydelig mere barsk karakter.

 

Egentlig er Dragsholm ikke et slot, men en decideret borg, der har tjent som et fæstningsværk. Frem til slutningen af forrige århundrede var “draget”, hvor slottet er placeret, kun en smal landtange mellem Nekselø Bugt og Isefjorden/Lammefjorden.

 

Fra Dragsholm kunne man kontrollere al færdsel mellem Odsherred og det øvrige Sjælland.

Astand fra pladsen cirka 2 km

Lammefjorden 
- Danmarks spisekammer

Lammefjorden er, med en vanddybde på syv meter, en meget dyb inddæmning. 

 

Det var den driftige lensbaron Georg Frederik Zytphen-Adeler på Dragsholm der tog initiativet til det enorme projekt, som fik afgørende betydning for områdets udvikling. 

 

Fjordbunden skulle vise sig at blive til rigtig god landbrugsjord, hvor grøntsager som gulerødder, kartofler og asparges har særligt gode vækstbetingelser.

 

Grøntsager fra Lammefjorden har i de seneste år været en hovedingrediens i det 'nyt nordisk køkken' og finder vej til nogle af Europas bedste spisehuse som for eksempel NOMA i København.

Området

Teglværksgårdens Camping ligger helt sydligt i Odsherred i udkanten af Geopark Odsherred med få hunderede meter til Havnsø Strand, Nekseløbugten og den gamle Lammefjord, Danmarks spisekammer.

Oprindeligt var Odsherred en halvø, der kun havde forbindelse til Sjælland via en smal tange, Draget, ved Dragsholm Slot

2 km nord for Teglværksgårdens Camping og syd for Vejrhøj.
 

Her har vi samlet et par enkelte seværdigheder i cykel/gå-afstand fra Teglværksgårdens Camping.

Se flere seværdigheder i Odsherred på visitodsherred.dk

VEJRHØJ

Vejrhøj er med sine 121 meter et af de allerstørste bjerge i Danmark. På den ene side ser du Nekseløbugten, den anden side Sejerøbugten og den tredje side Lammefjorden der ligger 7 meter under vandets overflade.

 

Dette er Sjællands mest imponerende højdedrag. Der er ikke bare store højdeforskelle - bakkerne er også meget synlige i landskabet, og udsigterne fra dem er formidable. 

 

Der er afmærket vandrestier, der gør Vejrhøjbuen særdeles velegnet til lange vandreture.​

Afstand fra pladsen cirka 2 km

Nekselø og Sejerø

Nekselø

Den naturskønne fredede ø i Sejerøbugten.

Der er 20 fastboende på øen, men om sommeren tiltrækker øen mange turister.

 

Øen er kendt for sit enestående og varierede plante-, fugle- og dyreliv. En rolig og smuk vandretur rundt om øen med madpakken i tasken. Se mere på nexeloe.dk

 

Sejerø

Med sine ca. 12 km i længden og ca. 2,5 km i bredden er Sejerø den største af de danske små-øer.

 

Sejerø har cirka 400 beboere, som sammen sørger for at holde øens talrige kultur-, natur- og traditionelle arrangementer i live. Læs mere på sejero.dk

 

Færgerne til Nekselø og Sejerø sejler fra Havnsø, cirka 2.5 km fra pladsen.

bottom of page